“Fiatalember, ne ezt a vackot tapogassa, hanem menjen el az utca végéig, ott barátai már kitáblázták, hogy merre kell menni! Már reggel óta ez megy itten!" - kiáltott rám egy idős hölgy a háza ablakából Dabason, miközben próbáltam kitalálni a GPS-em segítségével, hogy merre is kellene fordulnom.

A Motoglobe.eu szervezete Dabason október 1-ére a Magyar Kalandmotorosok II. Országos Találkozóját.

 

Mindez remek alkalom volt arra, hogy kipróbáljam az új túraruházatomat :).

 

Ezekről van szó:

 

 

Sixgear Trail motoros textildzseki barna

 

 

 

Sixgear Trail textilnadrág barna

 

 
 

Képes beszámoló következik, hoztam sok fotót.

 

 

Kicsit késve indultam Kalocsáról, de reménykedtem, hogy sikerül behoznom a lemaradást. Aztán Dabas előtt, a rossz minőségű úton kóricálva gyorsan rájöttem, hogy nem fog menni.

Viszont az odafelé úton nagy örömmel állapítottam meg, hogy a menetszél nem fúj át a kabátomon, ami a csípős őszi reggelen nagyon sokat számít.

Amit legfontosabb a kabáttal kapcsolatban megjegyeznem, hogy nagyon kényelmes! Tudom, ennek egyértelműnek kellene lennie. (Az előzőt kisebb méretprobléma miatt kellett cserélnem, ami sokáig fel sem tűnt, de valahogy sosem akar kényelmes lenni.) Mindkét oldalon három tépőzárral állítható a szélessége, így a derék és has magasságában is nagyon jól testre szabható, tökéletesen belőhető saját alkatunknak megfelelően.

 

 

A másik jó pont, hogy magasan záródik a nyaka, amelynek bősége hátul külön patentokkal állítható. Az előző kabátomnál ez azért probléma tudott lenni.

 

Itt látható, hogyan lehet állítani a nyakbőséget:

 

 

A nadrágban viszont fázott a combom, ez az előző nadrágomnál is gondot okozott.

 

Érkezés után gyorsan becsekkoltam, és azonnal elindultam az off-road-os túra csapata után. Hamar megtaláltam a többiek nyomát a homokban, megnyugodtam, gyorsan utolérem őket, de nem.

 

Bizony a Transalp megizzasztott, mert telitankolva, a 200 kg-os pehelysúlyával nem volt könnyű a homokban vele elevickélni. Olyannyira megizzadtam, hogy meg kellett állni nekivetkőzni. A béléseket szépen kivettem a kabátból és a nadrágból, illetve a szellőzőket kicipzároztam... Utána rendben volt minden, ez a ruha melegben is kellemes viselet!

A Sixgear Trail kabátján ugyanis jó sok cipzár van, a hátán is kettő, szerintem nagyon esztétikus, nem feltűnő (szerencsére ma már a legtöbb kabátnak van a hátán cipzár).

 

 

Ami még nagyon tetszik rajta, hogy a kabátujj belső oldalán is van végig, majdnem a hónaljig felhúzható cipzár, így ott is kellemesen szellőzik a test. Izzadósok külön értékelni fogják!

 
 
 

Aztán az erdő szélén láttam felbukkanni a többieket, hamarosan csatlakoztam hozzájuk.

 

Utána már együtt haladtunk tovább, vissza a starthoz.

 

Visszaérkezők az onroad túráról:

 

 

Off-road túrán induló KTM, egy Transalp meg egy Tenere (vagyis Kistehén). Voltak páran még hasonlóan nagy vassal, mint az enyém.

 

 

 

Délután még egy érdekes előadást hallgattunk végig egy mentőorvostól, aki egy mentőmotoros volt (motorral megy mentésre, nem ragozom tovább.) Tanulságos volt, komolyan. A motorját is elhozta, az is különleges volt.

 

Vacsora után irány haza! Este még elhangzott néhány túrabeszámoló, de azt már nem vártam meg. Jól éreztem magam, pláne, hogy végre kicsit endurózni is tudtam.

 

Még pár kép_

 

 

 

 

Na a végére az enyémről is:

 

 

 

Összességében a kabát és a nadrág jól teljesített, meleg volt, amikor hideg volt, szellős, amikor meleg, bátran ajánlom őket.

 

További textildzsekik >>>

 

Textilnadrágok >>>

 

Akik a bőrt szeretik, kabát >>>

 

Bőrnadrágok >>>